cherins

Pågående massaker i Syrien

Kategori: Allmänt

Situationen i Syrien fortsätter förvärras. Jag rekommenderar ALLA av er som inte har ett twitterkonto, att skaffa ett, bara för att kunna följa @syriennyheter. Rapporterna från Syrien blir bara vidrigare och vidrigare. Det är många gånger så illa att det i princip är omöjligt att ta till sig. 

Just nu pågår en massaker i staden Homs. Hundratals personer har dödats varje dag bara i Homs de senaste dagarna. Homs är även den stad som min far kommer ifrån och där jag i pincip har hela min släkt på min fars sida. För ett par dagar sedan kablades bilder ut på en liten bebis från staden Homs, endast fyra månader gammal. Bebisen hade torterats till döds inför sina föräldrars ögon.

Igår, den 8 februari stängde Assadarmén av elen och därmed även respiratorerna på barnsjukhuset i Homs. Det resulterade i att 21 för tidigt födda bebisar avled. Assadarmén har även använt sig av spikbomber och tryckvågsmissiler med hjälp av flygvapenet. Tryckvågsmissilerna är extremt kraftiga och fäller utan problem höga byggnader. Med människor i. Assad försöker bomba sin egen befolkning till tystnad. I Sverige sitter alltjämt den syriske ambassadören tryggt på sin rumpa. Sverige börjar nu blir ökända för sin tysta diplomati. Varför kastas inte ambassadören ut?  Samtidigt fortsätter syrier i Sverige hotas till tystnad. Ambassaden frånsäger sig naturligtvis allt ansvar. De som rapporterar om grymheterna i Syrien hittar på. Det enda regimen gör är ju att slå ner terrorister. Terrorister som är fyra månader gamla. Och för tidigt födda.

Över 8000 civila har nu dödats. En stor del av dem är barn. På grund av konstanta attacker är det svårt för aktivisterna att räkna de döda. Det är dessutom att det är förbjudet att hjälpa skadade. Men vem behöver ha så noggrann koll? Det enda regimen gör är ju att slå ner terrorister. Terrorister som är fyra månader gamla. Och för tidigt födda.

Kommentarer

 • Nelin - stolt hårunderarming! säger:

  Fy fan. Fy fan. Fy fan. Fy fan. Fy fan.

  2012-02-09 | 10:26:06
  Bloggadress: http://minbebis.com/blogg/nelin
 • brittmarie eriksson säger:

  Jag saknar Olof Palme! Tror inte han hade ställt upp på den "tysta diplomatin".

  Det som händer nu i Syrien är så hemskt att det är svårt att ta in men vi är skyldiga våra medmänniskor att ta del och försöka göra det vi kan.

  2012-02-09 | 13:36:31
 • yamina säger:

  Jag gråter Olof Palme, men är det inte så att de har tystat honom p.g.a det han sa om att inte vara tysta inför orättvisa

  2012-02-09 | 20:05:40
 • mee säger:

  Det är så hemskt så man nästan vill bara ta livet av sig ! det som vi ser på media är inte ens 0,5 % procent av det som händer i syrien ! Folk dör i hundratal varje dag och vi snackar om Människorättigheter ? vilket jävla skitsnack !

  men bra skrivet !

  2012-02-28 | 08:01:13
  Bloggadress: http://nittifemma.blogg.se/
 • Omar säger:

  Patetiskt att beskylla regeringen för massakern när det är wahhabitiska fundamentalister understödda av Qatar, Turkiet, Jordanien, 14 mars-blocket i Libanon och den israeliska terroristorganisationen Mossad som i sin tur får stöd av västerländska underrättelsetjänster som ligger bakom dödandet.  Majoriteten av befolkningen stödjer sin ledare Bashar Al Assad. Vem tror du har mördat över 4000 regeringssoldater? Flera miljon har gått på gatorna för att visa sitt stöd för den sittande regeringen. Synd att många går "israels" ärenden genom att beskylla regeringen i Syrien. Den syriska oppositionen har redan sagt att de tänker erkänna "Israel" som land.  Ta en titt på dessa videon så får du en klarare bild av som händer i Syrien:  http://www.youtube.com/watch?v=kBY2NRDIots&feature=related  Miljoner som stödjer Bashar Al Assad:

  http://www.youtube.com/watch?v=3tdEeRnQa_0&feature=plcp&context=C4642f01VDvjVQa1PpcFM252Tq9SeuHv3L77Prx4eVT3Mv0LdeRiA%3D  http://www.youtube.com/watch?v=XYsMzW4hBNU&feature=context&context=C4642f01VDvjVQa1PpcFM252Tq9SeuHv3L77Prx4eVT3Mv0LdeRiA=  http://www.youtube.com/watch?v=82ugLsQAo84&feature=related

  2012-04-13 | 18:16:52
 • Omar säger:

  Du visade ditt sanna ansikte genom att ta bort mina inlägg. Vilken hycklare

  2012-04-13 | 19:23:53

Kommentera inlägget här: